Rex krijgt een kniebrace

Onze enthousiaste, energieke, slimme en vooral lieve Rex is maandag 13 juli om circa 10.30 uur tijdens het spelen plotseling hard weggerend en daarbij een weg overgestoken en aangereden. Hoewel hij er uiterlijk onbeschadigd uitzag hing zijn rechter achterbeen er raar bij.

Vastgesteld is dat de knie kapot was en hij gelukkig geen inwendig letsel had opgelopen. We zijn toen direct doorverwezen naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Rex krijgt kniebrace

Rex krijgt kniebrace

Van dinsdag t/m vrijdag is hij daar gebleven en tweemaal geopereerd. Er was sprake van een complex trauma aan zijn knie. Twee afgebroken botfragmenten zijn met schroeven terug gezet. Aan de andere zijde van de knie zijn twee schroeven met draad ter stabilisatie van het gewricht aangebracht. De voorste kruisband was grotendeels (70%) gescheurd. De binnenste band van de knie was volledig losgescheurd en is gehecht en gestabiliseerd met botdraad.

De chirurgen, Dr. Meij en Drs.Wouters, hebben contact opgenomen met orthopedist Arjan Hodes.

Dr. Meij heeft eerst samen Arjan Hodes een soort beschermende constructie gemaakt die het geopereerde knie gewricht volkomen ontlast.